In deze rubriek willen wij u alvast enkele nuttige tips meegeven om uw bezoek aan het Sportpaleis te vereenvoudigen.

Praktisch 

 • De deuren gaan open om 13u30
 • Het is verboden om het Sportpaleis te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera's, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Misbruik wordt strafrechtelijk vervolgd.
 • Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.
 • Alleen wegwerpcamera's zonder flits en gsm's uitgerust met een fotofunctie, worden gedoogd. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd.
 • Gelieve niet wild te parkeren in de buurt (gebruik uw combiticket: parkeer op de P+R-terreinen en stap zonder betalen op de premetro - zie bereikbaarheid).
 • Respecteer de eigendommen en de nachtrust van de buren en lever een inspanning om geen zwerfvuil in en rond het Sportpaleis achter te laten.
 • Voor wie graag in Antwerpen wil blijven overnachten, zijn er speciale hotelarrangementen. Voor het aanbod kan je de website van het Sportpaleis raadplegen.
 • Houd er als toeschouwer rekening mee dat het evenement kan worden gefilmd. Bij film- of tv-opnamen bestaat de kans dat u in beeld wordt gebracht.

 

Bereikbaarheid 

Om u nog beter te informeren over de bereikbaarheid van het Sportpaleis met het openbaar vervoer, vindt u op onderstaande http://www.sportpaleis.be/nl/praktisch/wegwijzer/combiticket. U kunt hiermee een gepersonaliseerd reisadvies opvragen naar de zaal, met ook vermelding van de laatste terugrit.

Parkeren in de buurt
Op elk van de betaalparkings betaalt u voor een parkeerkaartje 5 euro. Let op: blauwe zone met beperkte parkeertijd in de buurt! De parkeerplaatsen in de nabijgelegen woonstraten worden in de eerste plaats voorbehouden voor de buurtbewoners. Het gebruik van de parkeerschijf is ook op zaterdag verplicht, uitgezonderd voor bewoners, van 9 tot 24 uur.  Onbeperkt parkeren kan wel nog in o.m. de Slachthuislaan en de Noordersingel.

Maak vrij gebruik van P+R, tram en bus
Het Sportpaleis bouwde met De Lijn een evenementennet uit. Maak er gebruik van: het bespaart u aanschuiven in de file voor en na het evenement en u vermijdt parkeerproblemen. Uw ticket is geldig als combiticket Sportpaleis - De Lijn. Het garandeert u niet alleen de toegang tot het Sportpaleis , maar ook het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar het evenement in Sportpaleis en na afloop weer terug.Wie niet in de regio Antwerpen woont, raden we aan om de auto te parkeren op één van de P+R-terreinen en ontspannen met de premetro naar onze zalen te komen.De nv Antwerps Sportpaleis laat extra tramstellen en bussen inzetten en vraagt, om dit mogelijk te maken, bij elke ticketbestelling een solidaire "contributie vrij gebruik P+R, tram en bus" van 0,50 €, wat veel minder is dan de normale kostprijs van een retourkaartje bij De Lijn.Voor het aanbod kan je de website van het Sportpaleis raadplegen.

Met de auto naar de Park+Ride
Bedoeling is dat niet alleen bezoekers uit Antwerpen en omgeving met hun combiticket gebruikmaken van het openbaar vervoer. Wie van verder komt en de auto gebruikt, kan die best parkeren op de Park+Ride-terreinen (in totaal 1.789 plaatsen) en daar overstappen op het openbaar vervoer. Zo vermijdt u de te verwachten drukte rond het Sportpaleis !Bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen kunnen terecht op de P+R-terreinen op Linkeroever en vervolgens met tram 3 (richting Merksem, halte SPORT) of tram 5 (richting Deurne, halte SPORTPALEIS) naar het Sportpaleis komen. Dankzij de nieuwe lijn 5 kunt u op Linkeroever (of in Antwerpen centrum) via de premetro om de anderhalve minuut een tram naar het Sportpaleis nemen.Bezoekers uit Nederland, het noorden van Antwerpen en elders kunnen de auto parkeren op de P+R Keizershoek Merksem en de tram 3 richting Linkeroever nemen (tot halte SPORT).

1.789 plaatsen op de P+R-terreinen

 • Melsele/Zwijndrecht: 375 plaatsen
 • Linkeroever – Blancefloerlaan, buurt Gazet van Antwerpen: 475 plaatsen
 • Linkeroever – Blancefloerlaan, straat zelf: 316 plaatsen (niet van De Lijn)
 • Frederik van Eedenplein: 110 plaatsen
 • Keizershoek Merksem: 311 plaatsen
 • Bredabaan: 202 plaatsen langs de winkelas

Vanaf Linkeroever en Keizershoek bereikt u op nauwelijks een kwartiertje het Sportpaleis. De premetrohalte Sport op de lijn 3 bevindt zich tussen de ingangen van het Sportpaleis en de Lotto Arena in, de bovengrondse halte Sportpaleis van lijn 5 bevindt zich aan de uitgang/ingang van de premetro in de Ten Eekhovelei, op 5 minuten wandelen van het Sportpaleis.

Voor wie in de stad zelf tram of bus neemt
Vanuit de stad kunt u met uw combiticket niet alleen gebruikmaken van de trams op de premetrolijnen 3 en 5; ook met de bovengronds rijdende tram 12 kunt u naar het Sportpaleis. Tram 12 biedt u als reiziger uit Antwerpen Zuid of Antwerpen centrum om het kwartier een rechtstreekse verbinding naar de Sportpaleissite. De bussen op de lijnen 19 en 23 komende vanuit het centrum van Antwerpen hebben eveneens een halte in de buurt.Tram 6 rijdt tussen Luchtbal (Metropolis) en Olympiade (Jan Van Rijswijcklaan). De nieuwe lijn passeert op haar traject heel wat culturele attracties en Antwerpse evenementen en heeft ook aan Sportpaleis een halte.

De trein
De trein is een alternatieve manier om naar het Sportpaleis te komen. Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen bevindt zich het Astridplein, waar u kunt overstappen op de trams en bussen van De Lijn (vrij gebruik met uw combiticket)

Carpooling
Heb je in uw auto of georganiseerd busvervoer nog plaatsen vrij, dan kun je je aanbod op de website van het Sportpaleis bekendmaken aan wie vervoer zoekt.Beschikt u niet over het nodige vervoer, raadpleeg dan het carpoolaanbod op de website van het Sportpaleis. Of u formuleert zelf een carpoolvraag als er nog geen aanbod is. Surf hiervoor naar: http://mobiliteit.sportpaleis.be

 

Inleggen van een eigen bus

Voor de reservatie van grotere groepen gelden speciale kortingen (zie tickets).Daarnaast wordt de contributie terugbetaald aan wie met eigen busvervoer naar het Sportpaleis komt en minstens 40 kaartjes bestelde, of aan buurtbewoners (binnen een straal van 1.500 meter) die te voet naar een evenement komen. Er is een aparte verkeers- en parkeerregeling voor wie met eigen busvervoer naar het Sportpaleis komt. Aan de busonderneming of de buschauffeur vragen we om vooraf contact met ons op te nemen. Dat kan via een mail naar info@polonaisefestival.be

 

Uw toegangsticket

 • Uw toegangsbiljet is uitsluitend geldig op de dag en voor de vertoning die op de voorzijde van het ticket vermeld staan.
 • Het ticket is niet geldig zonder genummerde strook.
 • Elke wijziging, schrapping van tekst of het onleesbaar maken van een vermelding zal de nietigheid van het ticket tot gevolg hebben. Om controle op onrechtmatig gebruik mogelijk te maken is dit ticket voorzien van een unieke barcode die aan de ingang ingescand kan worden.
 • In geval van verlies of diefstal zal uw ticket noch vervangen noch terugbetaald worden.
 • Bij het in ontvangst nemen van het toegangsbiljet ziet de houder af van iedere schade-eis om welke reden ook, tegenover de directie van de zaal, de organisatoren en elke andere derde, betrokken bij de inrichting of organisatie.
 • Het is verboden de tickets door te verkopen of deze om commerciële redenen op enigerlei wijze aan derden te verstrekken. Indien de tickets niet werden aangeschaft via de officiële verkoopkanalen, dan behoudt de organisator zich het recht voor de toegang te ontzeggen.
 • Koop uw ticket niet op straat. De kans bestaat dat het vervalst is. Toegang kan te allen tijde geweigerd of ontzegd worden.
 • Koop uw ticket evenmin op veilingsites of tweedehands-ticketsites. De barcodes op deze tickets zullen worden geweigerd, waardoor de toegang aan de ticketeigenaar ontzegd wordt (zie ook www.ilovemyticket.be).
 • Laattijdig bestelde of laattijdig betaalde kaarten kunnen voor de aanvang van het evenement aan de kassa worden afgehaald. De kassa’s openen meestal twee uur voor de aanvang van het evenement.
 • Links van de hoofdingang van het Sportpaleis is een geldautomaat beschikbaar (aan de buitenkant naast de Eat & Greet).
 • Gereserveerde kaarten die niet worden afgehaald binnen het half uur voor aanvang van de show kunnen worden doorverkocht. Mensen die (in de buurt van het Sportpaleis wonen en) naar een show willen gaan die als uitverkocht geboekt staat, kunnen altijd proberen om toch nog aan toegangskaarten te geraken. Vaak komen in extremis plaatsen vrij, o.m. van late bestellers die hun gereserveerde kaarten niet komen afhalen.
 • Ongebruikte kaarten worden niet terugbetaald.
 • Tickets worden alleen terugbetaald of omgewisseld als het evenement wordt afgelast. De tickets moeten dan binnen de twee weken na de datum van het evenement ingeleverd worden. Voormelde bepaling impliceert de uitsluitende verantwoordelijkheid van de organisator van het evenement.

Respect voor de buurt 

 • Tot slot vragen we het nodige respect voor de buurtbewoners.
 • Gelieve niet wild te parkeren in de buurt (gebruik uw combiticket: parkeer op de P+R-terreinen en stap zonder betalen op de premetro).
 • Respecteer de eigendommen en de nachtrust van onze buren.
 • Lever een inspanning om geen zwerfvuil in en rond het Sportpaleis achter te laten.

 

Alvast bedankt!

Star Events bvba | Europark 2056 | 3530 Houthalen-Helchteren | tel +32 (0)11 440 940 | fax +32 (0)11 440 941 | info@starevents.be